In 2010 startte ‘Leerdams Lekkers’ nog onder de naam ‘De Vier Heerlijkheden’ op het Europaplein. Adrie Kleppe was nog eigenaar, maar Erica van Dal stond al aan het roer als bedrijfsleider. De winkel werd net zo ingericht als de gelijknamige winkel in de Leerdamse binnenstad met koffie, thee, bonbons en tabak als de vier pijlers. Na vijf jaar maakte Erica er als nieuwe onderneemster ‘Leerdams Lekkers’ van en zo begon haar eigen avontuur op het Europaplein. 

“Ik heb lang nagedacht over een toepasselijke naam”, vertelt ze. “Dat ‘lekkers’ erin voor moest komen was wel duidelijk en ik wilde ook de link maken met Leerdam. Zo ontstond de combinatie!”

Erica (43) is al 26 jaar met haar man Danny en samen hebben ze een zoon van 15. Danny ondersteunt Erica op de achtergrond met onder meer haar administratie en ook voor de bezorging draait hij zijn hand niet om. 

Samen met medewerkster Addie begon Erica haar avontuur. Inmiddels is ook Danielle een vast gezicht in de winkel. Toen Addie 50 werd, is haar een contract aangeboden tot aan haar pensioen, dus voorlopig is zij ook nog wel een van de vaste gezichten van Leerdams Lekkers. “Beide dames zijn zeer waardevol en samen zijn we een leuk team” vertelt Erica. “Op het Europaplein voelen we ons bovendien helemaal thuis, met leuke mede-ondernemers om ons heen. Het voelt een beetje als een klein dorp, de mensen die hier komen zijn warm en hartelijk. Dankzij de Broekgraaf komen er ook veel nieuw mensen langs, super leuk!”

“We staan vooral voor originele streekproducten”, vervolgt ze. “Denk hierbij aan de delicatessen van landgoed Mariënwaerdt, Vijfheeren biertjes, sap en stroop uit Schoonrewoerd en de sticks en krakelingen uit Herwijnen. De chocolade pindarotsjes en pepernoten zijn ook van Leerdamse makelij. We scheppen elke dag zelf de zakjes, vele kilo’s per week, vol, zeg ik met trots. Verder zijn de bonbons van La Bohème niet weg te denken uit het assortiment en hebben we verse losse thee (wel 20 smaken) en gebrande koffiebonen van zeer goede kwaliteit.” 

Erica wil graag creatief bezig zijn in haar winkel en elke keer weer iets nieuws bedenken. De ideeën komen soms zomaar bij haar op. Ook vindt ze het belangrijk om te luisteren naar de wens van de klant, zodat zij tevreden de winkel verlaten én terugkomen. “Service met een glimlach”, noemt ze het zelf. “En ik ben ook blij met mijn ijsvitrine. Als het mooi weer is kunnen winkelend publiek en toeristen hier terecht voor een verfrissende versnapering.”

Door de jaren heen heer Erica menig cadeau verzonnen voor haar klanten. Denk hierbij aan de strippenkaart, het cadeau voor het einde van het schooljaar en de kindertraktatie voor op school. Ook is het Oud Hollands snoepgoed niet meer weg te denken. Voor Sinterklaas en Kerst kan men eveneens goed bij Erica terecht: “We maken veel dingen op maat en voor ieder budget kunnen mensen hier slagen. Wees welkom bij Leerdams Lekkers.”

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.